Itinerari_part1

El Llorà- Rupit - Camí de Rajols pel GR2 - Grau del Perer – St. Corneli – Tavertet

L’única dificultat és la forta pujada al grau del Perer.

 

Rupit – Sant Corneli

Descripció

Aquesta ruta es pot fer anant i tornant pel mateix lloc; es proposa fer-la circular anant per Sant Corneli i a partir de Tavertet tornar pels cingles de Tavertet seguint la ruta del GR-2 pel camí de Tavertet a Rajols i després cap a Rupit i cap El Llorà.

Cal sortir del Llorà cap a Rupit pel camí del bosc. Un cop creuat el pont, s’ha de seguir amunt per un caminet amb algunes escales al costat d’una casa i arribem a un pla on hi ha el mirador de Rupit i el trencall del Soler. Cal prendre el camí del mig, deixar la masia a l’esquerra, i seguir el camí que segueix recte. Quan comença a girar a l’esquerra, hem de creuar un tancat elèctric, en un camí a la dreta que baixa, fins a creuar dos torrents. Un cop passat el torrent del Perer, hem de deixar el camí i prendre’n un altre cap a l’esquerra que puja paral·lel al torrent. Més amunt, el creua i passa per un pla on hi ha una caseta. Un camí, ja en bon estat, puja d’aquí al Perer.

Arribats al Perer, per a fer el darrer tram cal seguir pel camí 200 m fins a arribar a la pista d’accés a la carretera i prendre-la cap a l’esquerra, uns 200 m més fins al senyal a la dreta, al peu del grau del Perer. Després prenem el caminet amunt per una forta rampa.

A dalt del Grau Perer hi ha un indicador molt gran que indica el camí cap a Sant Corneli.

A Sant Corneli, hi haurà un control. Al arribar a Sant Corneli. L’ermita té al costat nord un dolmen. Si des d’aquí anem cap al sud, sortirem sobre un mirador just sobre Novelles. A l’esquerra hi ha un corriol que va a parar a la drecera de baixada. Al sud de Sant Corneli hi ha un cingle amb una panoràmica sobre Novelles i Tavertet. D’aquí, un corriol a l’esquerra baixa cap a la drecera i el camí.

A Tavertet dinarem i disposarem una estona lliure, per descansar i recuperar forces.

 

Itinerari_part2

Tavertet – L’Avenc - Coll de Rajols – Rupit – El Llorà

 

Tavertet – Rajols

Descripció

Cal sortir pel camí de Rupit, seguint les marques del GR (blanc i vermell). A 1.500 m de Tavertet, el GR se separa del cingle; cal seguir-lo. També es pot anar pel camí gran. Els salts de l’Avenc són espectaculars després de fortes pluges. Vorejant els camps, cal seguir camí amunt fins a la masia de l’Avenc.

Cal creuar la porta d’un tancat que hi ha darrere la casa i seguir el primer camí ample que puja fort, a la dreta, entre camps perduts, sempre amunt fins a la roca Llarga que sobresurt 20 m sobre l’abisme. En dies clars, es veuen les illes Medes.(*)  A Rajols cal observar bé les marques un cop iniciem la baixada per tal de prendre el camí correcte cap a Rupit i después El Llorà.

(*) Alternativa: Hem de pujar al cim Cortils (el més alt de Tavertet). S’ha de seguir la carena entre pastures cap al nord fins al coll de Rajols, Después baixem a Rajols i seguim.

Mapa-detall de la zona: Rupit - Tavertet.  
   
Mapa general de tot el recorregut.