Els animals i les bèsties del MEV

17/06/2010 19:30
Europa/Madrid

La proposta consisteix en descobrir els animals de les obres d’art de les col·leccions del Museu

El dijous 17 de juny a les 19.30 h. el Museu Episcopal portarà a terme la sessió d’art Els animals i les bèsties del MEV a càrrec d’ Assumpta Cirera, del Servei Educatiu del Museu. Amb aquesta quarta sessió el MEV dóna continuïtat a un nou format adreçat a totes les persones interessades en descobrir i aprofundir en les obres de les col·leccions del museu. La proposta que es realitzarà a la sala d’actes i a les sales d’exposició, consisteix en  descobrir els animals de les obres d’art que formen part del Museu.

 

Des de les primeres manifestacions artístiques de la humanitat, els animals han estat un important motiu de representació. El Museu disposa d’un extraordinari fons d’obres d’art d’èpoques diferents en les que els animals hi són presents.

 

En aquesta sessió parlarem del pensament màgic i simbòlic que s’amaga en algunes de  les representacions d’animals.  Un simbolisme que sovint fa referència a una realitat superior, amagada i sagrada amb la que s’intentava connectar. També parlarem de l’estret vincle entre els homes i els animals al llarg del temps.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer