You are here

CERN 2014

 

 

 

FOTOS CERN-ONU 2014

Del 29 al 31 de juliol vàrem estar a Ginebra, Suïssa per visitar l’Organització Europea de Recerca Nuclear (CERN), l’Oficina de les Nacions Unides (ONU), també ens vam anar a impregnar d’olimpisme a Lausanne. Érem un grup de 15 persones entre alumnes, ex-alumnes i els professors Pep Rifà i Manel Miguela. Junts ens hem endut un record d’uns dies inoblidables. 

Tenim la sensació d’haver estat a les fronteres del món

De què està fet l'univers? I la matèria? Com ha evolucionat?
Al CERN més de 7000 científics de 80 països intenten contestar aquestes preguntes. Estan a la frontera del coneixement actual.
Juntament amb ells, molts joves d'arreu del món s'hi estan formant; futurs científics i investigadors.

El CERN és un laboratori on els científics col·laboren per estudiar els elements fonamentals que constitueixen la matèria i les forces que les uneixen.
Per fer la seva tasca s'ajuden d'un accelerador de partícules LHC -The Large Hadron Collider- disposat en un túnel circular soterrat 100 metres i amb una llargada de 27 Km.
Al LHC s'acceleren partícules a velocitats properes a la de llum per  fer-les col·lisionar i recrear les condicions que es van donar en els primers instants de l'inici de l'univers.
Últim gran descobriment fet allà, ara fa dos anys, fou la partícula de Higgs que ha portat a determinar el camp de Higgs. Avui allà s’estan completant els estudis d’aquest nou camp. Encara és una incògnita com s’utilitzarà aquest descobriment en el futur.

A l’Organització de les Nacions Unides de Ginebra hem pogut conèixer les sales i la seva història. Sales on es fan acords a nivell mundial: de desarmament, de pau, de drets humans. Hem estat a les mateixes sales on líders mundials han signat la història més recent. Un especial admiració per la cúpula de la Sala dels Drets Humans.

A Lausanne, a part de passejar per la ciutat i la riba del llac Leman, vam conèixer una mica més del moviment olímpic al Museu Olimpic. Visita molt recomanable.  

Que hi hem anat a buscar?
De ben segur motivar. Motivar de que val molt la pena estudiar, aprendre, ... si volem ser protagonistes de moure el món.
L’interès mostrat pel grup i el seu bon humor són els que em fa dir que ha valgut la pena. Perquè de motivacions tots en necessitem.

Pep Rifà

PD: El 2010 ja es va fer aquesta iniciativa, de la quan se'n tenen grans records.

Publicat a:

Permisos: 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer